Союзники підтримують курс України до НАТО - заступник Столтенберга

Союзники підтримують курс України до НАТО - заступник Столтенберга

Укрінформ
Країни-союзники НАТО підтримують прагнення України стати членом Альянсу.

Про це заявив на черговому засіданні Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції, яке відбулося за участі віце-прем`єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, заступник генсека НАТО з політичних справ і політики безпеки Алехандро Альваргонзалес, інформує Урядовий портал.

Альваргонзалес зазначив, що союзники визнали прагнення України до членства в НАТО, це її національна позиція, і "НАТО не може бути байдужим до цього".

Він наголосив на важливості реформ і річних національних програм як інструменту управління процесом євроатлантичної інтеграції.

Читайте також: Заступник Столтенберга сказав, що треба Україні на шляху до НАТО

У свою чергу, Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що Україна прагне приєднатися до Альянсу і здійснює необхідні реформи, проте засідання Комісії Україна - НАТО на політичному рівні є заблокованими. Через непоступливу позицію Угорщини комісія не може відігравати центральну роль у поглибленні політичного діалогу та розширенні практичної співпраці між Україною та Альянсом. А тому відновлення засідань Комісії Україна - НАТО на рівні міністрів має стати першим кроком у виконанні цього рішення.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-