Рада візьметься за склад ЦВК наступного тижня

Рада візьметься за склад ЦВК наступного тижня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, що 20 вересня парламент перейде до розгляду питання щодо оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Про це він повідомив під час форуму «Повна мобілізація: спільний план дій» у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оновлення складу Центральної виборчої комісії - це питання, яке на моє переконання, має бути поставлене в порядок денний без відтягування. Я планую вже наступного четверга, щоб Верховна Рада України перейшла до розгляду (оновлення - ред.) складу Центральної виборчої комісії", - сказав Парубій.

Спікер також нагадав про ідею повного оновлення ЦВК, яка виникла після нещодавнього рішення ЦВК, яка "фактично зупинила вибори в місцевих громадах".

Як повідомляв Укрінформ, раніше  голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що оновлення Центральної виборчої комісії має бути одним з ключових напрямків у роботі дев'ятої сесії ВР. 

На восьмій сесії парламент двічі переносив питання оновлення складу ЦВК.

Читайте також: Гройсман дав "рецепт" розблокування виборів до тергромад

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент. 

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. 3 лютого 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-