В Україні можуть відзначити на державному рівні 30-річчя виведення військ з Афганістану

В Україні можуть відзначити на державному рівні 30-річчя виведення військ з Афганістану

Укрінформ
Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак зареєстрував у Верховній Раді проект постанови щодо відзначення у 2019 році на державному рівні 30-річчя з дня виведення військ з Афганістану.

Відповідний проект постанови № 9070 зареєстрований 7 вересня. 

«У зв'язку з 30-ю річницею виведення військ з Афганістану та зважаючи на історичну та соціальну важливість цієї дати для України та її громадян, постає необхідність на державному рівні урочисто відзначити цю подію шляхом прийняття постанови Верховної Ради України і проведення відповідних урочистих заходів», - йдеться у пояснювальній записці.

Пропонується рекомендувати Кабінету міністрів утворити організаційний комітет з підготовки і проведення заходів щодо відзначення 30-річчя з дня виведення військ з Афганістану, розробити і затвердити план заходів щодо відзначення 30-річчя з дня виведення військ з Афганістану та вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення. 

Читайте також: На Майдані відкриють виставку про "Празьку весну"

У пояснювальній записці зазначається, що війна в Афганістані тривала більше 9 років. Участь у ній взяли 160 тис. 375 українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у минулому році нагородив орденами “За заслуги” та княгині Ольги 21 ветерана війни в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-