Барак Обама: Трамп - симптом, а не причина

Барак Обама: Трамп - симптом, а не причина

Відео
Укрінформ
Екс-президент США Барака Обама словесно атакував свого послідовника Дональда Трампа і закликав американців активніше голосувати на виборах у листопаді.

Про це інформує USA TODAY.

"Як такий же як і ви громадянин, не як президент, я тут для того, щоб послати простий сигнал, а саме: ви повинні проголосувати, тому що від цього залежить наша демократія", - звернувся Обама до співвітчизників, виступаючи перед студентами Університету Іллінойсу в Урбана-Шампейн.

"Якщо ви подивитеся на недавні заголовки новин, то зрозумієте, що ...ставки, насправді, високі. І наслідки, у разі, якщо хтось з нас залишиться в стороні, будуть ще страшнішими", - сказав Обама, закликавши "відновити якусь подобу розсудливості в нашій політиці".

Він визнав, що Трамп – "симптом, а не причина", що нинішній глава Білого Дому лише "витягує вигоду з образ, які політики розпалювали роками".

Дісталося від Обами і всій Республіканськый партії, яка, за його словами, зараз проводить політику поділу, обурення і параної", а її члени нічого не роблять, "коли президент робить щось божевільне". У провину Республіканцям він поставив і "загравання" з російським президентом Володимиром Путіним.

Читайте також: Трамп скасував секретні директиви Обами про кібератаки - WSJ

До цього часу Обама уникав згадки Трампа по імені в своїх виступах.

Сам же Трамп не втримався, щоб не прокоментувати промову свого попередника. "Я перепрошую, я дивився його, але я заснув ... Я знаходжу, що він дуже хороший - дуже хороший, щоб засипати", - сказав президент.

Нагадаємо, проміжні вибори (праймеріз) відбудуться в США 6 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-