Трамп скасував секретні директиви Обами про кібератаки - WSJ

Трамп скасував секретні директиви Обами про кібератаки - WSJ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп скасував низку секретних указів попереднього глави держави Барака Обами щодо правил запобігання кібератаки на іноземні цілі.

Про це пише The Wall Street Journal.

"Президент Трамп скасував серію секретних указів, які були видані за часів Обами і які визначають, як уряд США може запобігти кібератаки на іноземні цілі", - йдеться у публікації.

За інформацією The Wall Street Journal, відповідне рішення американський президент ухвалив у середу. Як зазначає журнал, у попередній версії секретного меморандуму, більш відомого як Директива президентської політики № 20, був прописаний тривалий процес, який американський уряд повинен був пройти перед початком кібератак на ворогів країни. У 2013 році документ став відомий широкому загалу, коли його "злив" колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден.

Як зазначали критики цього документа, обмеження, підписані Обамою, значно уповільнювали процедуру запуску кібератак через те, що потрібно було спочатку отримати дозволи багатьох відомств. Трамп змінив правила, щоб спробувати полегшити деякі з цих обмежень.

Як повідомив один із чиновників Адміністрації президента США, новий указ Трампа став "кроком у наступ", який дозволить США дати більш агресивну відповідь, коли країна зіштовхнеться з іноземним втручанням у вибори та іншими загрозами.

Читайте також: Російські хакери атакували сайт кандидата в Конгрес США

Інші чинні та колишні чиновники заявили, що, хоча обмеження були недосконалими, їх усунення могло б стати ще однією проблемою особливо тому, що незрозуміло, якої нової політики вимагатимуть департаменти та чиновники. Вони загострили свою увагу на захисті країни від іноземних кібератак після того, як американська розвідувальна спільнота визначила, що Росія втрутилася в президентські вибори 2016 року.

Відповідне рішення також розширить можливості американської армії. На думку журналу, радник з питань національної безпеки Джон Болтон намагався скасувати правила Обами, коли приєднався до адміністрації раніше цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-