В АП не виключають зустрічі Порошенка з Трампом під час Генасамблеї ООН

В АП не виключають зустрічі Порошенка з Трампом під час Генасамблеї ООН

Укрінформ
Заступник глави адміністрації президента з міжнародних питань Костянтин Єлісєєв не виключає зустрічі Порошенка з Трампом під час Генасамблеї ООН.

Про це Єлісєєв повідомив в інтерв’ю "BBC News Україна".

"Президент активно готується до заходів в рамках Генасамблеї ООН, плануються двосторонні зустрічі, участь у загальнополітичних дебатах, 26 вересня передбачено його виступ, а також зустрічі з флагманами світового бізнесу та українською громадою", - сказав він, відповідаючи на питання про те, чи буде на Генасамблеї ООН зустріч Порошенка з Трампом.

Читайте також: Кремль підключив потужні важелі, аби Україна не отримала автокефалії - Єлісєєв

Єлісєєв зазначив, що вже готується програма участі Порошенка як Президента України.

"Станом на сьогодні ще формується програма участі як президента України, так і США. Ще немає остаточного підтвердження як самої участі, так і часових рамок перебування Дональда Трампа на Генасамблеї. Як тільки ми отримаємо всі підтвердження, тоді будемо розглядати можливі опції", - додав він.

Нагадаємо: серед основних питань, які Україна пропонуватиме до обговорення під час Генеральної асамблеї ООН у вересні, зокрема, окупація Криму та доля політичних в’язнів. Петро Порошенко під час виступу на Генасамблеї ООН планує також підняти питання розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-