Екологічну катастрофу в Армянську спричинили тренування військових РФ - Порошенко

Екологічну катастрофу в Армянську спричинили тренування військових РФ - Порошенко

Відео
Укрінформ
Екологічна катастрофа на заводі “Титан” в Армянську сталася через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екозахисні механізми.

Про це Президент Петро Порошенко заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони, початок якого транслювали в прямому ефірі українські телеканали, повідомляє Укрінформ.

“За версією із надійних джерел, які я маю у своєму розпорядженні — це наслідки відповідних тренувань російських військових, які призвели до руйнації екологічних захисних механізмів”, - зазначив глава держави.

Він також зазначив, що потрібно створити міжнародну комісію і зупинити екологічну катастрофу, джерело якої - на окупованій територій, але впливає безпосередньо на материкову Україну, знайти її причину.

Крім того, Порошенко зазначив, що дітей з Армянська запросять в Херсонську область на оздоровлення і відпочинок. У цьому зв'язку глава держави доручив прикордонникам забезпечити спрощений порядок перетину адмінкордону для організованих дитячих груп із Криму.

"Вони мають відчувати піклування держави про кожного, хто опинився на окупованій території, незалежно, чи це окупована територія українського Криму, чи українського Донбасу", - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч на 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

Читайте також: Екологічне лихо: Херсонщина готова прийняти дітей із окупованого Криму

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту.

Лише на 12-й день екологічної катастрофи "влада" Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-