Європі треба постійно нагадувати про Донбас - глава МЗС Норвегії

Європі треба постійно нагадувати про Донбас - глава МЗС Норвегії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Королівства Норвегія Іне Сьорейде вважає, що європейським країнам треба постійно нагадувати про те, що відбувається на Донбасі і що цей конфлікт продовжує забирати життя українських громадян. 

Про це вона заявила під час зустрічі з Президентом Петром Порошенком 6 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо мого візиту до Маріуполя і лінії зіткнення, для мене було дуже важливо побачити нинішню ситуацію. Цей конфлікт має низьку інтенсивність, але при цьому він продовжує забирати життя українських громадян. І я думаю, що потрібно постійно нагадувати європейським  країнам про те, що там відбувається", - сказала Сьорейде.

Вона додала, що, окрім того, для неї важливо було побувати у зоні конфлікту, також важливо було підтвердити, що Норвегія продовжить надавати підтримку для вирішення цих питань, зокрема у фінансуванні моніторингової місії ОБСЄ

Читайте також: Порошенко запропонував Норвегії взяти шефство над населеним пунктом Донбасу

"Ми повністю підтримуємо обмежувальні заходи ЄС щодо Росії... Ми також продовжуємо координацію заходів в рамках Європи і повністю погоджуємося з цими заходами. Ми повністю підтримуємо український суверенітет та територіальну цілісність України як в рамках НАТО, так і в рамках двостороннього контексту нашої співпраці", - запевнила глава МЗС Норвегії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-