Комітет Ради підтримав законопроект про вітання “Слава Україні!”

Комітет Ради підтримав законопроект про вітання “Слава Україні!”

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони рекомендував парламенту ухвалити за основу президентський законопроект, який передбачає встановлення у Збройних Силах України нового вітання “Слава Україні! – Героям слава!” замість вітання радянського зразка.

Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні 5 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Рекомендувати прийняти (законопроект) за основу зі скороченою процедурою підготовки до другого читання", - зазначив голова профільного комітету Сергій Пашинський.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 3 вересня вніс у Верховну Раду законопроект №9036 "Про внесення змін до статутів Збройних Сил України", за яким передбачається встановлення у ЗСУ нового вітання “Слава Україні! – Героям слава!” замість вітання радянського зразка "Здрастуйте, товариші!" та "Бажаємо (бажаю) здоров’я!".

Читайте також: "Слава Україні!": завтра Рада голосуватиме за нове військове вітання

Законопроектом пропонується зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України та Стройового статуту Збройних Сил України щодо встановлення нового військового вітання “Слава Україні” – “Героям слава”, а також впорядкування Ритуалу підняття Державного Прапора України.

Пропонується також запровадити альтернативне військове звернення «пане» до діючого «товариш».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-