НАЗК направило до суду протокол на депутата Бублика

НАЗК направило до суду протокол на депутата Бублика

Укрінформ
НАЗК направило до суду протокол за порушення вимог закону щодо конфлікту інтересів стосовно народного депутата Юрія Бублика.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"НАЗК направило до суду ще 7 протоколів про адміністративні правопорушення, які стосуються недотримання вимог Закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Протоколи складено стосовно народного депутата України Бублика Юрія Васильовича, депутата Хмельницької міської ради Скочеляса Олександра Анатолійовича та голови Стрийської районної державної адміністрації Львівської області Зубрицького Василя Богдановича", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно з повідомленням, встановлено, що звертаючись до НАЗК із депутатським зверненням не як фізична особа, а як народний депутат, Бублик використав свій статус у приватних інтересах. "Він направив до Національного агентства депутатське звернення з вимогою провести службове розслідування стосовно з’ясування причин можливого зволікання з питання направлення уповноваженою особою НАЗК повідомлення про вчинення ним правопорушення, пов’язаного з корупцією, у результатах якого він був зацікавлений", - зазначили у Нацагентстві.

Водночас відповідальність за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів передбачено частиною другою статті 172-7 КУпАП.

Стосовно депутата Хмельницької міської ради Скочеляса НАЗК склало два протоколи за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених частинами першою та другою статті 172-7 КУпАП.

"Депутат зобов’язаний був публічно оголосити про наявність реального конфлікту інтересів під час засідання Хмельницької міської ради VII скликання, на якому розглядалося питання про внесення змін у договір з підприємством про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Хмельницького, проте не виконав цього обов’язку. Встановлено, що у Олександра Скочеляса був наявний приватний інтерес, зумовлений сімейними стосунками із засновниками цього підприємства, і він був зацікавлений у сприянні отримання цим підприємством економічної вигоди, яка полягала у відстроченні платежу з пайової участі у розмірі 1 537 577 грн більш ніж на півроку", - повідомили у агентстві.

Читайте також: НАЗК внесло припис меру Трускавця

Таким чином під час розгляду питання про внесення змін до договору Скочеляс прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

Голова Стрийської РДА Зубрицький видав два розпорядження про надання в оренду нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок загальною площею 24,7546 га та 35,5245 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель пайового фонду на території Лисятицької сільської ради фермерському господарству, засновником (учасником) якого є його дружина.

"Цим він вчинив адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою та другою статті 172-7 КУпАП", - зазначили у Національному агентстві.

Нацагентство також нагадало, що складення протоколу і передача його до суду є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-