У комітеті Ради просять Гройсмана звільнити Супрун та її заступника

У комітеті Ради просять Гройсмана звільнити Супрун та її заступника

Укрінформ
Вісім членів комітету ВР питань охорони здоров'я закликають Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун та заступника міністра Олександра Лінчевського.

Із відповідною заявою від восьми з 14 членів комітету виступила його голова Ольга Богомолець на засіданні Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, народні депутати України, члени комітету з питань охорони здоров'я вважаємо дії керівництва МОЗ України злочинними та вимагаємо від Прем'єр-міністра України звільнити із займаних посад виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я Уляну Супрун та заступника міністра Олександра Лінчевського, відповідального за цей напрямок роботи, за бездіяльність та неспроможність організувати належне виконання покладених на них обов'язків і вжити заходів для притягнення їх до відповідальності", - зачитала Богомолець текст заяви, яка, за її словами, була підтримана більшістю членів профільного комітету 4 вересня.

У заяві члени комітету звинуватили МОЗ у бездіяльності при перерозподілі наявних у міністерстві коштів на організацію лікування хворих на рак за кордоном.

Окрім того, члени парламентського комітету закликають Кабмін забезпечити відновлення Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку лікарні Охматдит та поновити на посадах, звільнених раніше фахівців.

Читайте також: Рада відкрила доступ до результатів клінічних випробувань ліків

Народні депутати також закликали уряд забезпечити належне фінансування бюджетної програми лікування громадян за кордоном та перерозподілити наявні на рахунках кошти.

Також вони вважають необхідним здійснення урядом невідкладних заходів для забезпечення розвитку в Україні трансплантації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-