Кубів пояснив, чому Україна повинна входити до проекту Тримор’я

Кубів пояснив, чому Україна повинна входити до проекту Тримор’я

Укрінформ
Україна повинна входити до проекту Тримор’я, оскільки таким чином Європа і регіон східної Європи може бути сильнішим, особливо у світлі агресивної політики Росії.

На цьому під час дискусійної панелі “Між економікою і політикою. Європа у пошуку рецептів соціально-економічного розвитку”, що відкриває XXVIII Економічний форум у Криниці-Здруй на півдні Польщі, заявив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Неможливо, щоб Україна сьогодні не входила до Міжмор’я, цей індикатор, який має сьогодні перш за все людський та політичний, а також економічний характер. Ми сильніші разом, тим більше, що агресія (Росії) не закінчилася”,- заявив Кубів.

Урядовець також нагадав, що Україна п'ятий рік ціною значних зусиль стримує російську агресію на сході країни, забезпечуючи стабільність на європейському континенті.

“Сьогодні ми маємо реального російського агресора. Україна є сьогодні викликом для Європи і світу. Вона стала балансом стабілізації і стримання другої армії світу”,- підкреслив Кубів.

Читайте також: У Польщі стартує щорічний Економічний форум за участю України

За його словами, це робиться шляхом неймовірних зусиль, зокрема виділення 5% ВВП країни на оборону.

Кубів підкреслив, що незважаючи на втрати 7% території країни і 20% економіки, Україна змогла подолати кризу і зараз економіка країни демонструє зростання на рівні 3,6%.

Він зазначив, що значну допомогу і підтримку Україна отримує від Польщі та інших європейських країн, а також від численної української діаспори по всьому світу.

Кубів підкреслив, що Революція Гідності стала політичним вектором вибору України, які підтримали як Польща, так й інші країни ЄС.

Він зазначив, що Україна приділяє значну увагу енергонезалежності від Росії, та наголосив, що підтримка на Заході “Північного потоку” означатиме підтримку генерування Росією коштів, які потім може бути витрачено для подальшої агресії Росії в Україні, Сирії та інших регіонах світу.

Цьогорічний форум у Криниці, який триватиме до 6 вересня, відбувається під гаслом “Європа cпільних цінностей чи Європа спільних інтересів?”. У ньому беруть участь понад 4 тис. гостей - президентів, глав урядів, міністрів, парламентаріїв, експертів, бізнесменів, діячів культури та представників ЗМІ з понад 60-ти країн Європи, Азії та США. Під час форуму відбудуться понад 180 дискусійних панелей.

Ініціатива “Трьох морів” (Балтика, Адріатика, Чорне море) - міжнародна політично-економічна ініціатива, започаткована в 2015 році, до якої входять 12 країн — Польща, Хорватія, Австрія, Болгарія, Хорватія, Чехія, Естонія, Литва, Латвія, Румунія, Словаччина, Словенія та Угорщина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-