ВР не змогла ухвалити порядок денний на перший тиждень роботи

ВР не змогла ухвалити порядок денний на перший тиждень роботи

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада не змогла ухвалити порядок денний пленарних засідань на 4-7 вересня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, з цього питання парламентарії голосували тричі. Спершу за прийняття порядку денного проголосували 176 депутатів, потім - 194 і, зрештою, утретє - 206.

"206 - отже, не вистачило голосів для того, щоб ми змогли затвердити тижневий порядок денний. Таким чином, ми маємо можливість розглянути лише питання другого читання та питання ритифікації", - сказав Голова ВР Андрій Парубій.

Читайте також: Парубій розповів про “період шансів і вікно можливостей” для Ради

Згодом, після ухвалення змін до статті 5 Закону України "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних", Парубій поставив питання про порядок денний на переголосування, оскільки наступним був розгляд урядового законопроекту №7538 у першому читанні. Однак народні депутати знову його не підтримали: за ухвалення порядку денного на 4-7 вересня пролосували спочатку 219 народних депутатів, на другий раз - 214 і на третій - 217.

Перед голосуванням спікер пояснив: оскільки не всі комітети подали пропозиції щодо порядку денного на всю сесію, було прийнято рішення дати їм можливість зробити це протягом найближчого тижня, а 4 вересня затвердити тижневий, сформований таким чином, щоб у ньому були враховані інтереси більшості фракцій. Такий порядок денний включав блоки питань щодо інтелектуальної власності, національної безпеки та оборони і ратифікації, не розглянуті Радою на попередній сесії.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Андрій Парубій вранці 4 вересня відкрив дев'яту сесію парламенту VIII скликання. Вона триватиме до 25 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-