Парубій розповів про “період шансів і вікно можливостей” для Ради

Парубій розповів про “період шансів і вікно можливостей” для Ради

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що рік перед виборами стане періодом шансів і вікном можливостей у роботі парламенту.

Про це він заявив 4 вересня під час урочистого відкриття дев'ятої сесії Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна стоїть перед дуже важливими, інколи навіть критичними викликами - і внутрішніми, і зовнішніми. І, звичайно, найбільший виклик, перед яким стоїть Україна, - це продовження російської агресії і захист Української держави. І тому для мене немає сумнівів, що це питання має бути ключовим у роботі нашої сесії. Внутрішні виклики, про які часто наголошую, - це наближення виборів: ми входимо в рік, коли будуть вибори і президентські, і парламентські. І багато хто говорить про те, що політичні емоції можуть перешкодити повноцінній роботі Верховної Ради України. Але я переконаний, це буде період шансів і вікно можливостей, коли ми зможемо продовжити системну роботу і дати відповідь на ті виклики, які стоять перед нами", - зазначив Парубій.

Читайте також: Президент вніс у Раду законопроект про встановлення нового військового вітання

Водночас він висловив впевненість у тому, що відчуття відповідальності більшості депутатів і розуміння інтересів держави стануть для них важливішими за будь-які політичні емоції.

"І тому я впевнений, що ми зможемо в цьому залі працювати системно, планово і результативно. На моє переконання, ключовим питанням, на якому ми повинні зосередитися, - це питання національної безпеки та підтримки українських Збройних сил як гарантії незалежності, але також і продовження реформи сектору безпеки у відповідності до стандартів НАТО", - уточнив спікер.

Як повідомлялося, у вівторок, 4 вересня, відкрилася дев'ята сесію парламенту VIII скликання, що триватиме до 25 січня 2019 року.

Фото Володимира Тарасова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-