Парубій розповів, коли Рада розгляне Виборчий кодекс

Парубій розповів, коли Рада розгляне Виборчий кодекс

Укрінформ
Ухвалення Виборчого кодексу може вирішити проблему щодо голосування внутрішньо-переміщених осіб на місцевих виборах.

Про це заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рекомендований Виборчий кодекс стосується значного обсягу питань, і голосування внутрішньо-переміщених осіб на місцевих виборах - це одне з тих питань, яке має бути вирішене в тому числі й при прийнятті Виборчого кодексу. Зараз він перебуває на підготовці. Керівник робочої групи Черненко сказав, що зробить усе можливе, щоб до початку жовтня можна було розглянути всі поправки. Я гарантую: як тільки буде рішення комітету, тут же поставлю Виборчий кодекс на розгляд Верховної Ради", - сказав Парубій.

Водночас спікер підкреслив, що це - одна з найбільш масштабних реформ, яка має вирішити ряд питань, у тому числі щодо неможливості фальсифікацій на виборах і гендерної рівності виборців.

Читайте також: Спікер вважає, що у виборчий рік легше буде зібрати голоси за зняття недоторканності

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що депутати перейдуть до розгляду Виборчого кодексу у другому читанні у жовтні. За його словами з огляду на велику кількість правок до законопроекту його розгляд може зайняти один або два пленарних тижні.

У липні спікер наголосив, що всього до законопроекту подано 4500 депутатських поправок.

7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-