Спікер вважає, що у виборчий рік легше буде зібрати голоси за зняття недоторканності

Спікер вважає, що у виборчий рік легше буде зібрати голоси за зняття недоторканності

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що протягом року, який передує президентським і парламентським виборам, в парламент матиме більше можливостей проголосувати за прийняття нового Виборчого кодексу та внести зміни до Конституції України щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це він заявив у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перед нами рік спочатку до президентських, а потім до парламентських виборів, і звичайно, політичні емоції будуть зашкалювати. У залі (засідань Верховної Ради) буде сидіти як мінімум десять кандидатів у президенти. І на якомусь етапі їхні амбіції президентські та емоції можуть бути більш важливими, ніж загальний розвиток країни. Тим не менш, я дивлюсь на це інакше: я бачу період виборчий як період шансів. І якщо правильно дати курс, тоді можна досягнути й більших результатів. Зокрема я сьогодні анонсував, що буду пропонувати питання депутатської недоторканності. Його легше проголосувати у виборчий рік: кожен, думаючи, що він іде на вибори, буде думати: а як будуть люди аналізувати мій вибір. І якщо поставити це напередодні виборів, то кожен буде думати, як йому пояснити своїм виборцям... Я думаю, набагато легше буде зібрати голоси. Або інше питання - щодо Виборчого кодексу, відкритих списків, за яке більшість політичних сил у парламенті напередодні виборів обіцяли проголосувати. Мені видається, у виборчий рік буде легше зібрати голоси і легше буде впливати суспільству на голосування кожного народного депутата. І тому я розглядаю цю осінь як осінь шансів", - прокоментував Парубій.

Читайте також: Парубій: ЦВК має бути оновлено в найближчі тижні

При цьому, за його словами, однією з нвйзначніших переваг Верховної Ради восьмого скликання є те, що переважна більшість народних депутатів займає чітку позицію щодо ключових питань порядку денного держави, зокрема щодо прагнень України приєднатися до НАТО, ЄС, стосовно захисту держави від зовнішньої агресії.

"Це дозволяє знаходити порозуміння в найбільш складні моменти в парламенті", - підкреслив спікер.

Як повідомляв Укрінформ, раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій запевнив, що український парламент злагоджено, дієво та результативно працюватиме в умовах передвиборчої кампанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-