Пакет документів про розрив договору з Росією вже готовий — Клімкін

Пакет документів про розрив договору з Росією вже готовий — Клімкін

Укрінформ
Пакет документів щодо денонсації Україною Договору про співробітництво з Росією вже підготовлений.

Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці документи вже підготовлені, весь пакет. Про це можна сказати. Це завжди було нашою позицією, тому ми його опрацювали. В найближчі дні ми внесемо його формально" - сказав він журналістам.

За його словами, Росія порушила "все що можливо" в цьому Договорі, починаючи від Преамбули, а також "всі статті".

Клімкін пообіцяв у п'ятницю оприлюднити пост, в якому роз'яснити усі порушення Росією своїх договірних зобов'язань за останні 4,5 роки.

Як повідомлялося, Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією було підписано 31 травня 1997 року в Києві. Згідно з умовами договору, сторони зобов'язувалися, зокрема "поважати територіальну цілісність та суверенітет" одна одної та "підтверджували непорушність існуючих між ними кордонів".

Читайте також: Щодо денонсації договору з РФ по Азовському морю готують політичні рішення - Бабін

Згідно з договором, якщо за 6 місяців до закінчення 10-річного терміну дії документа одна зі сторін не повідомить другій про бажання припинити його дію, він автоматично буде продовжений на наступні 10 років.

Таким чином, дія цього договору автоматично буде продовжена на 10 років із 1 квітня 2019 року, якщо Україна не повідомить Росії про намір його припинити до 30 вересня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-