Президент поставив дипломатам “військово-технічне” завдання

Президент поставив дипломатам “військово-технічне” завдання

Відео
Укрінформ
Розширення міжнародної співпраці у військово-технічній сфері, зокрема отримання і придбання оборонної зброї, має стати одним з пріоритетів українських дипломатів.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у виступі на ХІІІ Нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Без перебільшення, діалог між Києвом і Вашингтоном, хочу окремо наголосити на цьому, не був таким інтенсивним, таким плідним як сьогодні. Чого варте лише рішення президента США нарешті надати Україні оборонне летальне озброєння. Це не лише результат неймовірного обсягу проведеної дипломатичної роботи, а й найкращий доказ того, що між Києвом і Вашингтоном існує надзвичайно високий рівень довіри. Це має стати орієнтиром для подальшого розширення співробітництва з країнами, які можуть зробити важливий внесок у нашу безпеку. Саме військово-технічна сфера має стати одним з ваших головних пріоритетів", - сказав Порошенко.

Він додав, що деякі країни вже дуже близькі до постачання Україні оборонних летальних озброєнь, деякі знаходяться у процесі роботи, деякі навіть попереду США зробили цей надзвичайно важливий для нас внесок у нашу безпеку.

"Що стосується військово-технічної співпраці, я маю на увазі отримання і в тому числі придбання оборонної зброї, тих її компонентів, які ми поки що не навчилися виробляти самі", - уточнив глава держави.

Читайте також: Для захисту інтересів держави дипломати потребують належного забезпечення – Гройсман

Водночас він підкреслив, що всупереч поширюваному Росією міфу, ми не озброюємося, аби воювати.

"Але й топтати ворогу нашу рідну землю ніколи не дозволимо. Ми зміцнюємо наш військовий потенціал, оскільки поруч з нами країна-агресор, здатна на будь-який виклик системі європейської та світової безпеки", - акцентував Порошенко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-