Порошенко виступить на Генасамблеї ООН 26 вересня

Порошенко виступить на Генасамблеї ООН 26 вересня

Укрінформ
Президент Петро Порошенко планує із 24 до 27 вересня перебувати на засіданні Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, де матиме виступ і кілька десятків зустрічей.

Про це поінформував постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні прес-клубу в рамках ХІІІ Наради послів у МЗС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Як і у минулі роки, планується і готується візит Президента на Генеральну асамблею ООН, він має умовно на сьогодні часові рамки з 24 до 27 вересня, але це все ще буде підтверджуватися і перепідтверджуватися. 26-го (вересня - ред.) наш Президент виступатиме на Генасамблеї відразу після обідньої перерви”, - сказав він.

За словами дипломата, виступ  стосуватиметься зокрема і питання розгортання миротворчої місії під мандатом ООН на Донбасі, а також проблеми Голодомору.

Читайте також: Життя після Brexit: Київ і Лондон можуть укласти нову торговельну угоду

Єльченко зазначив, що цього року виповнюються 75-роковини Голодомору в Україні й українська сторона планує підготувати і схвалити спеціальну декларацію, присвячену цій трагедії, на майбутній Генасамблеї ООН.

Також посол зауважив, що, крім виступу, Президент зустрінеться із генсеком ООН, з головою Генасамблеї, яким цього року є міністр закордонних справ Еквадору, та матиме, як і зазвичай, ще кілька десятків двосторонніх зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-