НАЗК склало 84 протоколи після перевірки звітів партій

НАЗК склало 84 протоколи після перевірки звітів партій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції склало 84 протоколи в результаті перевірки звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за І квартал 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Національне агентство склало й направило до суду 84 адміністративних протоколів за результатами аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за І квартал 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Так, 45 адміністративних протоколів складені за статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення встановленого законом порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії.

Читайте також: НАЗК передало до суду протокол про внескодавця БПП

"Відповідно до статті 212-21 КУпАП щодо порушення встановленого порядку або строків подання звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру або подання фінансового звіту, оформленого з порушенням встановлених вимог, складено й направлено до суду 36 протоколів", - зазначили у НАЗК.

Також уповноважені особи Національного агентства склали 3 адмінпротоколи за невиконання законних вимог (приписів) НАЗК щодо "усунення порушень законодавства про запобігання і протидію корупції, ненадання інформації, документів, а також порушення встановлених законодавством строків їх надання, надання завідомо недостовірної інформації або не у повному обсязі".

"Найбільша кількість адміністративних протоколів складена стосовно фізичних осіб, які здійснювали внески на підтримку політичних партій "УКРОП" та "Об'єднання "Самопоміч"" з порушенням встановленого законом порядку надання таких внесків, та партії "ВО "Свобода" щодо несвоєчасної відмови партії від внесків, здійснених всупереч статті 15 Закону України "Про політичні партії в Україні"", - відмітили у Нацагентстві.

Адміністративні протоколи направлені до районних судів міст Києва, Львова, Черкас, Дніпропетровська, Полтави, Житомира, Львівської, Черкаської, Волинської, Тернопільської, Хмельницької областей України.

Загалом, за перший квартал 2018 року до Національного агентства надійшов 271 звіт політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-