НАЗК передало до суду протокол про внескодавця БПП

НАЗК передало до суду протокол про внескодавця БПП

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції передало до суду протокол щодо внескодавця політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Про це повідомляє прес-служба національного агентства.

"НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо порушення встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", - йдеться у повідомленні.

Так, при аналізі звіту політичної партії НАЗК виявило факт надання внесків на підтримку партії у виді оренди нежитлового приміщення від юридичної особи, кінцевими бенефіціарними власниками якої є особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

"Зокрема, мова йде про внески на користь Львівської територіальної організації політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" від ТзОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) якої, відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, є народні депутати Верховної Ради України VIII скликання Богдан та Ярослав Дубневичі", - зазначили у НАЗК.

Читайте також: НАЗК не виявило порушень у деклараціях шести членів Кабміну і Турчинова

У Національному агентстві повідомили, що протокол про адміністративне правопорушення складено на керівника юридичної особи-внескодавця за статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Наразі відомо, що партія, діючи в межах чинного законодавства, зокрема відповідно до частини 7 статті 15 закону України "Про політичні партії в Україні", відмовилася від внеску особи, яка не має права здійснювати такий внесок, та розірвала договори позички приміщень", - уточнили в НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-