Росія хоче відсікти Україну від моря - віце-адмірал Гайдук

Росія хоче відсікти Україну від моря - віце-адмірал Гайдук

Укрінформ
Росія готується прорубати коридор уздовж Азовського моря та прагне усунути Україну від нього, щоб перетворити її з морської держави на континентальну.

Про це заявив командувач Військово-морських сил України в 2014 - 2016 роках, віце-адмірал Сергій Гайдук, повідомляє "Еспрессо".

Гайдук додав, що Росія реалізує в Азовському морі стратегію хаосу та все прораховує крок за кроком. Зокрема, економічний тиск на Маріупольський і Бердянський морські порти має не тільки суто економічний вплив.

"Ми повинні розуміти, що в цих портах працює до 5 тисяч портовиків, які в разі втрати роботи можуть проводити акції соціального характеру, тобто можуть бути соціальні коливання серед населення і тут прорахунок йде в тому напрямку", - наголосив екс-командувач ВМС України.

Читайте також: Російські кораблі провели бойові навчання у Чорному морі

Він також припустив, що російська влада використовує акції протестів серед металургів, тому що основні види вантажів, які перевалюються через морські порти, є продуктом металургійної галузі.

Гайдук вважає, що подібні акції будуть використані для реалізації "найгіршого сценарію - прорубки коридору, який йде уздовж Азовського моря".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-