Єжов надсилав аудіозаписи зустрічей Гройсмана на е-mail

Єжов надсилав аудіозаписи зустрічей Гройсмана на е-mail "елена прекрасная"- прокурор

Укрінформ
Колишній заступник керівника протоколу Прем'єр-міністра Станіслав Єжов надсилав стенограми і аудіозаписи зустрічей Володимира Гройсман з світовими лідерами на електронну пошту з назвою "елена прекрасная", яка зареєстрована в російському сегменті інтернету - на yandex.ru. 

Про це поінформував у Голосіївському райсуді столиці прокурор Сергій Вдовиченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, прокурор зазначив, що під час вивчення поштової скриньки Єжова було з'ясовано, що він відправив на електронну пошту з назвою "елена прекрасная" стенограму зустрічі Гройсмана з генеральним секретарем НАТО Столтенбергом, яка відбулася 10 липня 2017 року.

Також Єжов відправив на цей е-mail аудіофайли зустрічі прем'єра зі спецпредставником США в Україні Куртом Волкером і представником ЄС в Україні Федерікою Могеріні. При цьому остання зустріч пройшла у форматі віч-на-віч. 

Крім того, як стверджує прокурор, Єжов надіслав на цю електронну пошту список членів урядової делегації України під час візиту до Королівства Бельгія.

У свою чергу адвокат підозрюваного Валентин Рибін заявив, що на інформації, яку нібито передавав його підзахисний, немає грифу секретності. Водночас саме по собі надсилання Єжовим листів на пошту, яка зареєстрована на yndex.ru, не є свідченням його співпраці з російськими спецслужбами.

Наступне судове засідання у справі Єжова відбудеться о 14 годині 3 вересня 

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня 2017 року працівники Служби безпеки України викрили заступника керівника протоколу Прем'єр-міністра України Станіслава Єжова, якого нібито завербували російські спецслужби під час його довготривалого відрядження за кордоном.

Читайте також: Справа про держзраду: почався суд над екс-перекладачем Гройсмана

За даними спецслужби, чиновник збирав службову інформацію Кабінету міністрів України, зокрема щодо закордонних поїздок і переговорів Прем'єр-міністра, яку потім електронною поштою пересилав представникам російської спецслужби. 21 грудня 2017 року Єжову оголошено підозру у вчиненні державної зради. Його взяли під варту без права на заставу.

Єжова обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-