Гройсман розповів про успіхи у подоланні корупції

Гройсман розповів про успіхи у подоланні корупції

Укрінформ
Подолання корупції є умовою успішного розвитку України і її подальшого ствердження на світовій економічній мапі. 

Про це в інтерв’ю ізраїльському виданню «Маарив» сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

«У нас за останні роки прийнято необхідне законодавство, створена інфраструктура антикорупційних органів. А нещодавно Верховна Рада схвалила всі рішення, які дозволять започаткувати роботу Вищого антикорупційного суду. Я, зі свого боку, використовував усі можливості свого політичного впливу, щоб таке рішення було прийнято. А зараз уряд уже працює над створенням організаційних передумов, аби суд розпочав роботу вчасно», - сказав очільник уряду.

Гройсман зазначив, що боротьба з корупцією – це передусім викоренення умов для появи цього явища. Йдеться, зокрема, про активне викоренення контрабанди на кордоні, подолання схем у газовій сфері, при закупівлі ліків, при розподілі коштів на регіональний розвиток, при відшкодуванні податку на додану вартість. І рообота, яка ведеться в цьому напрямку, вже приносить результати, констатував Прем'єєр-міністр. Зокрема, завдяки запровадженню платформи ProZorro вдалося очистити систему державних закупівель, а оголошення справжньої війни контрабандистам поступово очищує кордон.

«Війну контрабанді ми оголосили, насправді, не вчора і не місяць тому. Два роки поспіль ми реалізуємо різні ініціативи, покликані зробити кордон прозорим для чесного бізнесу. Сірий імпорт руйнує не тільки довіру до митниці, а й нашу промисловість. Тому ми за прозорі процедури і за рівні правила для всіх. Моя мета як глави уряду, аби кожен підприємець – чи то іноземний, чи то український – були успішними. Незалежно від сфери застосування зусиль. Успіх кожного дає успіх всій країні”, - підкреслив Гройсман.

Читайте також: МЕРТ поки не визначився щодо приміщень для Антикорупційного суду

Також Прем'єр додав, що проведення реформ в Україні – це не тільки зміни законодавства або впровадження нових правил, це ще й перебудова мислення, зміна застарілих норм, які заважають розвитку.

«Сьогодні ми переживаємо унікальний етап нашого розвитку – будуємо нову країну. Отримавши Угоду про асоціацію з ЄС та безвізовий режим, Україна з кожним днем наближається до Євросоюзу. Тіснішою стає співпраця з нашими партнерами з Північно-атлантичного Альянсу. І тут справа не тільки в тому, аби максимально ефективно використовувати потенціал, який маємо. Справа в перебудові нашого мислення, в зміні застарілих норм і правил, в установленні верховенства права і нульової толерантності до корупції на всіх рівнях. Це велика і довга робота. На неї потрібен не один рік. Але ми обрали цей шлях, і кожен крок – рух у потрібному напрямку», - сказав Гройсман.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-