Манафорт пропонував допомогу штабу Порошенка у 2014 році - Гринів

Манафорт пропонував допомогу штабу Порошенка у 2014 році - Гринів

Укрінформ
Колишній радник Віктора Януковича і керівник президентської кампанії Трампа Пол Манафорт пропонував свої послуги Петру Порошенку у березні 2014 року.

Про це повідомив народний депутат Ігор Гринів, який був керівником виборчої кампанії Петра Порошенка у 2014 році, в інтерв'ю "Голосу Америки".

"У березні (2014 р. - ред.), десь на початку місяця, свої послуги запропонував Манафорт. На той момент він уже втратив свого колишнього клієнта Януковича і, ясно, що шукав застосування своїх талантів тут в Україні. Він, як виявилось, провів достатньо велике соціологічне дослідження через якусь українську компанію - зараз уже не пам’ятаю, яку саме. Показав мені ці результати і запропонував стратегію, що з цих результатів випливає", -  розповів Гринів.

За його словами, стратегія Манафорта повністю суперечила тій, яка на той час була затверджена.

"Стратегія Манафорта, якщо коротко, зводилася до старої парадигми. Тобто, треба стати кандидатом, наприклад, Західної України, відтісняти свого конкурента на Східну Україну і, користуючись підтримкою Західної України, перемогти. А наша стратегія, яку ми на той час уже обрали, полягала у протилежному. Ми вважали, що Президент, особливо у постмайданних умовах, має об’єднувати, "зшивати" Україну, і треба, щоб його підтримувала вся Україна", - наголосив політик.

Читайте також: Манафорт отримав $31 мільйон від Януковича і К° у 2012 році - ЗМІ

Гринів зазначив, що їхня перша зустріч, ініціатором якої був Манафорт, тривала близько трьох годин.

На його думку, Манафорт запропонував свої послуги Порошенку, тому що хотів залишитись працювати в Україні.

"Він бачив, що Порошенко виграє, – а на той час це вже було майже зрозуміло, і з його боку це була ставка на фаворита. Тобто дуже легко допомагати, коли рейтинг не 4%, а 55%", - зауважив парламентарій.

Коментуючи свідчення на суді у Вашингтоні Ріка Гейтса, який заявив, що Манафорт допомагав виборчому штабу Порошенка, Гринів зазначив: "Він (Гейтс - ред.) сказав: «Ми допомагали Порошенку на безоплатній основі». Хотів би я бачити Манафорта, який працює на безоплатній основі! Але в них, очевидно, така логіка: вони ж працювали, вони ж пробували допомогти!".

На думку політика, якби не Манафорт, Янукович мав би програти вибори ще у 2010 році. "Тоді почали говорити, що, може, Янукович - менше зло. І це, на тлі кризи всередині демократичних сил, привело до певної розгубленості. Мені здається, за цим теж стояли ідеї Манафорта", - сказав він.

Як повідомлялося, минулого тижня колишній бізнес-партнер опального політтехнолога Пола Манафорта заявив у вівторок у суді, що після втечі їхнього "головного клієнта" в Україні Віктора Януковича вони надавали безкоштовні послуги Петру Порошенку під час виборів у 2014 році.

Судові слухання у справі колишнього радника Януковича та екс-глави президентської кампанії Дональда Трампа Пола Мананфорта проходять у місті Александрія (штат Вірджинія).

Прокурори звинувачують 69-річного політтехнолога у тому, що він заробив в Україні близько $60 млн та намагався частково приховати ці прибутки від американської податкової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-