Манафорт отримав $31 мільйон від Януковича і К° у 2012 році - ЗМІ

Манафорт отримав $31 мільйон від Януковича і К° у 2012 році - ЗМІ

Укрінформ
Колишній радник Віктора Януковича, а згодом глава президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт отримав у 2012 році $31 мільйон від українських політиків.

Про це заявив судовий бухгалтер ФБР Морган Магіонос на суді у справі про податкові злочини Манафорта, повідомляє видання The Washington Post.

"Манафорт за п'ять років отримав 60 мільйонів доларів, у тому числі 31 мільйон доларів від українських політиків у 2012 році", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в період з 2010 по 2014 рік на закордонні рахунки Пола Манафорта надійшло понад $60 мільйонів. Близько $15 мільйонів він витратив на будинки, одяг та інші особисті покупки.

За словами Магіоноса, в 2012 році Манафорт витратив найбільше коштів - понад 9,2 млн доларів, переважно, на нерухомість.

Прокурори стверджують, що він сплачував податки лише приблизно на половину свого іноземного доходу. Крім того, повідомляється, що Манафорт не зареєстрував себе як іноземний агент для роботи в Україні, він зробив це лише в червні 2017 року, однак Магіонос засвідчив, що в документах він значно занизив свій іноземний дохід.

Читайте також: "Опозиційний блок" не доплатив Манафорту $2,4 млн – Гейтс

Раніше колишній бізнес-партнер Пола Манафорта Річард Гейтс заявив на суді, що екс-радник Віктора Януковича отримував мільйонні перерахування з України через підставні фірми, які контролювалися українськими політиками й олігархами. За словами Гейтса, ці компанії контролювалися людьми з близького кола Віктора Януковича. У цьому зв'язку були названі прізвища екс-міністра транспорту Бориса Колесникова й глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна. Крім того, у цьому списку опинився й український олігарх Віктор Пінчук, з яким пов'язують виплату в розмірі $150 тис. на президентську кампанію Дональда Трампа.

Фото: ЕРА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-