Індонезія просить Україну поділитися досвідом у Радбезі ООН

Індонезія просить Україну поділитися досвідом у Радбезі ООН

Укрінформ
Індонезія, обрана непостійним членом Ради безпеки ООН на період  2019-2020 років, зацікавлена у набутому Україною досвіді у цьому статусі задля пошуку найбільш ефективних механізмів вирішення глобальних викликів.

Про це заявив посол Республіки Індонезія в Україні Юдді Кріснанді під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України Сергієм Кислицею, повідомляє прес-служба МЗС.

"Індонезійська сторона висловила готовність до плідної співпраці з нашою державою за усіма напрямами двостороннього співробітництва. У цьому контексті Кріснанді висловив зацікавленість Індонезії у досвіді, набутому Україною під час її непостійного членства у Раді безпеки ООН, з метою пошуку найбільш ефективних механізмів вирішення глобальних викликів міжнародного порядку денного", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, заступник міністра привітав Індонезію з обранням до складу непостійних членів РБ ООН та підтвердив готовність надати всебічну допомогу у цьому контексті. Зокрема, було запропоновано провести консультації з представниками постійного представництва України при ООН у Нью-Йорку.

Кислиця на початку зустрічі висловив співчуття у зв’язку з численними жертвами внаслідок руйнівного землетрусу, що стався на індонезійському острові Ломбок  5 серпня та передав відповідний лист-співчуття від Президента України Петра Порошенка на ім’я Президента Республіки Індонезія Джоко Відодо.

Крім цього, сторони обговорили широке коло питань порядку денного двостороннього співробітництва, а також перспективи подальшої інтенсифікації політичного діалогу та розвитку торговельно-економічного співробітництва.

Читайте також: Президент доручив Радбезу провести засідання щодо протидії втручання у вибори

Як повідомлялося, у ході голосування на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку 8 червня Індонезію було вчетверте обрано непостійним членом ООН на період 2019-2020 років.

Україна також чотири рази обиралася непостійним членом Ради безпеки, останню свою дворічну місію наша країна  завершила наприкінці минулого року, з січня 2018 року її місце посіла Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-