НАБУ усунули від розгляду справи Холодницького — Ситник

НАБУ усунули від розгляду справи Холодницького — Ситник

Укрінформ
Розслідуванням справи проти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького займається Служба безпеки України.

Про це в ефірі Громадського повідомив директор Національного антикорупційного Бюро України Артем Ситник.

За його словами, коли інформація про розслідування щодо Холодницького стала публічною, була створена слідча група Генеральної прокуратури, до якої входили детективи НАБУ. Проте зараз, як зазначив Ситник, їх звідти «викинули».

«На жаль нас з цієї групи вже викинули. Передали справу в СБУ, частину справи, і фактично зараз ми до цього розслідування не маємо жодного відношення», — пояснив він.

Читайте також: Ситник сказав, коли оскаржить догану Холодницькому

Як повідомлялося, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів після розгляду справи щодо звільнення Холодницького вирішила не звільняти його. Глава САП отримає догану.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що оскаржуватиме догану Холодницькому.

У США заявили, що Холодницький мав би піти з посади для збереження репутації САП.

Генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Ситник 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просили звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень з боку Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидали перешкоджання у розслідуванні ряду кримінальних проваджень НАБУ.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-