Ситник сказав, коли оскаржить догану Холодницькому

Ситник сказав, коли оскаржить догану Холодницькому

Ексклюзив
Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник ще не оскаржував рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо винесення догани керівнику САП Назару Холодницькому.

Про це сам Ситник повідомив у ексклюзивному коментарі Укрінформу.

“Ні, ще не оскаржував”, - сказав Ситник.

Він повідомив, що раніше направляв на КДКП клопотання про дозвіл на оскарження, і наразі відповіді на цей його запит нема.

Також Ситник зазначив, що вже після того, як ознайомиться з повним текстом рішення КДКП, буде вирішувати, в якій інстанції оскаржувати.

Читайте також: Луценко про догану Холодницькому: Це ще не кінець історії

Відповідно до законодавства оскаржити рішення КДКП можна до адміністративного суду або Вищої ради правосуддя протягом одного місяця. Таке право має прокурор, щодо якого подавалася скарга, або особа, яка поскаржилася на нього, але — з дозволу КДКП.

Це рішення може бути оскаржене в адміністративному суді або у Вищій раді правосуддя.

Як повідомлялося, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів після розгляду справи щодо звільнення Холодницького вирішила не звільняти його. Глава САП отримає догану.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що оскаржуватиме догану главі САП Холодницькому.

У США заявили, що Холодницький мав би піти з посади для збереження репутації САП.

Генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Ситник 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просили звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень з боку Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидали перешкоджання у розслідуванні низки кримінальних проваджень НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-