Луценко про догану Холодницькому: Це ще не кінець історії

Луценко про догану Холодницькому: Це ще не кінець історії

Укрінформ
Глава ГПУ Юрій Луценко підпише наказ про винесення догани керівнику САП Назару Холодницькому, як тільки до нього надійде офіційне рішення від Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Про це він зазначив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як тільки до мене надійде офіційне рішення за підписом головуючого, я підпишу наказ про ту міру покарання, яке визначило КДКП (догана — ред.)”, - сказав Луценко.

За його словами, необхідно поважати це рішення КДКП.

"Так, КДКП винесла не те рішення, про яке я клопотав, але якщо ми хочемо дійсно запровадити нові інституції, ми маємо ставитися з повагою до одностайної думки КДКП щодо того, що вони в цей момент не вбачають можливості звільнення Холодницького", - додав генпрокурор.

Він зазначив, що причини такого рішення КДКП має опублікувати вже наступного тижня, і його можна буде побачити у відкритому доступі.

Водночас Луценко висловив припущення, що це ще "не кінець історії".

"Чи кінець це історії? Ні, не кінець. Якщо буде звернення того ж пана Ситника про бажання оскаржувати цю справу, звичайно КДКП надасть таке рішення, і її його можна буде оскаржувати в законом установлених інстанціях", - додав він.

Водночас Луценко запевнив, що якщо в подальшому надійдуть інші звернення щодо ймовірних порушень, які вчиняв Холодницький, вони будуть розглянуті так само і в такому ж порядку.

Як повідомлялося, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів після розгляду справи щодо звільнення Холодницького вирішила не звільняти його. Глава САП отримає догану.

Читайте також: Луценко заперечує підготовку підозри Холодницькому

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що оскаржуватиме догану главі САП Холодницькому.

У США заявили, що Холодницький мав би піти з посади для збереження репутації САП.

Генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Ситник 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просили звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень з боку Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидали перешкоджання у розслідуванні низки кримінальних проваджень НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-