Луценко заперечує підготовку підозри Холодницькому

Луценко заперечує підготовку підозри Холодницькому

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заперечує факт підготовки підозри керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В підрозділах ГПУ документ під назвою “проект підозри Холодницькому" не готувався. Щодо цього я сьогодні допитав керівника відповідного департаменту і навіть старшого прокурора у справі”, - сказав Луценко.

Генпрокурор додав, що справа наразі в СБУ, і пояснив чому.

“Зараз ця справа знаходиться у слідстві СБУ. Щоб було зрозуміло, вона переведена туди, тому що прокуратура втратила право слідства за нововиявленими справами. А заяви щодо дій пана Холодницького були вже в той момент, коли ми втратили право порушувати нові провадження. Якщо СБУ буде вбачати можливість винесення підозри або інших процесуальних документів, я як генпрокурор безумовно їх підтримаю”, - наголосив Луценко.

Водночас він додав, що для того, щоб обвинувачувати у кримінальному провадженні когось у впливі на свідка, який має дати завідомо неправдиві покази, треба встановити,  що ці покази були завідомо неправдивими.

“Як мінімум, якщо Холодницький спілкується із свідком, а після  цього свідок дає покази, як хтось вважає, неправдиві, то треба довести, що вони неправдиві,  і потім простежувати роль прокурора, який з ним перед цим поспілкувався”, - пояснив генпрокурор.

Він додав, що наразі "відбуваються дуже важливі дії навколо цих звинувачень, адже не тільки пан Холодницький є у справі про розголошення інформації".

Читайте також: Луценко і Ситник просять звільнити Холодницького

Раніше ЗМІ повідомляли, що Департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури навесні готував текст підозри керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. За інформацією ЗМІ, підозра була датована 31 березня 2018 року і стосувалася двох епізодів: зливу інформації та консультаціях перед допитом свідка у справі щодо хабара Уляні Супрун, а також щодо тиску Холодницьким на суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-