Захист Бочковського переконаний, що папір із суду вирішує справу

Захист Бочковського переконаний, що папір із суду вирішує справу

Ексклюзив
Укрінформ
Захист Сергія Бочковського направить звернення до ДСНС і Кабміну, з вимогою виконати рішення Київського апеляційного адмінсуду про поновлення його на посаді голови ДСНС. 

Про це повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Володимир Єніч.

"Потрібно дочекатися повного тексту рішення суду. Потім буде ініційоване його виконання  в частині стягнення коштів з рахунків Держказначейства та подання звернення до Кабміну і ДСНС про поновлення його на посаді у зв'язку з рішенням суду", - сказав він

Єніч додав, що підставою для поновлення на посаді і потрапляння на робоче місце є судове рішення.

"Тому ми поінформуємо ці органи про наявність такого рішення і вимагатимемо його виконання", - додав Єніч. 

При цьому захист Бочковського прогнозує, що КМУ і ДСНС не виконають рішення суду про поновлення Бочковського на посаді. 

"Насправді так і буде", - зазначив Єніч у відповідь на запитання про можливе ігнорування рішення Київського апеляційного адмінсуду у справі Бочковського.

За словами адвоката, ігнорування виконання зазначеного рішення  є підставою для притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 382 ККУ (невиконання судового рішення). 

Читайте також: МВС прокоментувало чергове "повернення" Бочковського

Як повідомив Єніч, відповідна кримінальна справа за зверненням захисту Бочковського була порушена ще навесні після невиконання суду першої інстанції про поновлення його на посаді голови ДСНС.  

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення першої інстанції і дозволив Бочковському поновитися на посаді голови ДСНС.

Також, відповідно до рішення суду, Бочковському має бути виплачена компенсація за вимушений трирічний прогул у розмірі 546 тисяч гривень.

Раніше у коментарі Укрінформу речник МВС Артем Шевченко повідомив, що Бочковського допустять на робоче місце у разі ухвалення Кабміном рішення про поновлення його на посаді.

Голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін ухвалив рішення про його звільнення з посади. 

Окружний адміністративний суд Києва 26 квітня 2018 року визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

Сам Бочковський разом із адвокатом 27 квітня прийшов до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не впустили.

МВС, ДСНС і Кабінету міністрів подали апеляційні скарги щодо поновлення Сергія Бочковського на посаді голови ДСНС, які Київський апеляційний адміністративний суд об'єднав у одне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-