У ВККС сподіваються, що Антикорупційний суд  запрацює раніше, ніж через 10 місяців

У ВККС сподіваються, що Антикорупційний суд запрацює раніше, ніж через 10 місяців

Укрінформ
У Вищій кваліфікаційній комісії суддів України сподіваються, що Вищий антикорупційний суд розпочне свою роботу раніше, ніж через 10 місяців.

Про це під час брифінгу сказав голова ВККС Сергій Козьяков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропоную підрахувати за нашою порадою. Приблизно 7 місяців ми (проводитимо конкурс на посади суддів ВАС -ред.), після нас Вища рада правосуддя - приблизно місяць. Приблизно. Фактично вони перевіряють і дивляться, що ми зробили, як це було під час конкурсу до Верховного суду. А після цього указ Президента. Матеріали надходять в Адміністрацію Президента і вони мають бути опрацьовані. За півгодини це не робиться... Відповідно, плюс ще кілька тижнів”, - зазначив Козьяков, відповідаючи на запитання, коли реально може запрацювати Вищий антикорупційний суд.

На уточнення, чи можна стверджувати, що йдеться про строки до 10 місяців, голова ВККС відповів: "Ми б хотіли, щоб це було швидше".

Читайте також: ВККС оголосила конкурс до Вищого антикорупційного суду

Як повідомлялося, ВККС 2 серпня оголосила про проведення конкурсу на 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду. 

Подання документів триватиме з 8 серпня 2018 року по 14 вересня 2018 року у електронній та паперовій формі.

У межах процедури конкурсу до Вищого антикорупційного суду Комісія вже розпочала роботу над створенням Громадської ради міжнародних експертів, яка має сприяти ВККС у встановленні у кандидатів у судді критеріїв доброчесності та професійної етики. Пропозиції від міжнародних організацій ВККС очікує до 15 серпня для того, щоб здійснити відбір найкращих кандидатів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-