Суд замінив держадвоката Януковича і призначив нову дату дебатів

Суд замінив держадвоката Януковича і призначив нову дату дебатів

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва замінив державного адвоката Віктора Овсяннікова у справі про держзраду Віктора Януковича.

Таке рішення зачитав суддя колегії Костянтин Васалатій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив замінити захисника Овсяннікова іншим адвокатом. Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у м. Києві невідкладно призначити адвоката для здійснення захисту Януковича та забезпечити його явку в судове засідання, яке відбудеться 16 серпня о 10:00. Забезпечити безперервну участь призначеного захисника незалежно від подальшої участі в судових засіданнях захисників, обраних обвинуваченим. З урахуванням перерви у судовому засіданні запропонувати призначеному захиснику завчасно приступити до ознайомлення з матеріалами справи", - оголосив Васалатій.

У свою чергу головуючий суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що приватним адвокатам Януковича ніхто не забороняв узяти участь у дебатах.

"Судом буде заплановано дві дати (для дебатів - ред.), а саме 16 і 17 серпня на 10:00. Наразі оголошується перерва до 16 серпня на 10:00", - сказав Дев'ятко.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд уп'яте не зміг розпочати дебати

Як повідомлялося, державний адвокат Віктор Овсянніков тричі 1 серпня тричі самовільно залишав залу суду, внаслідок чого дебати було зірвано.

Оболонський райсуд Києва 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, екс-президента підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-