Януковичу дали безкоштовного адвоката після демаршу захисників

Януковичу дали безкоштовного адвоката після демаршу захисників

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення залучити безоплатного адвоката до справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя у справі Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд вважає, що подальші дії захисту спрямовані на затягування розгляду цієї справи. Враховуючи, що інші захисники Януковича самовільно усунулися з судових дебатів і самовільно покинули засідання, колегія суддів ухвалила, що захисник підлягає призначенню з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної допомоги в місті Києві. Невідкладно призначити адвоката з Центру і забезпечити його явку на 1 серпня на 10:00", - сказав Дев'ятко. 

За його словами, ця ухвала оскарження не підлягає.

Читайте також: Адвокати Януковича зірвали дебати - суддя

Дев'ятко уточнив, що приватних адвокатів ніхто не усував з процесу, і вони також мають право у подальшому брати участь у судових дебатах - паралельно із держзахисником. 

Головуючий суддя також додав, що у середу, 1 серпня, має виступити прокурор, а потім питання про призначення дати виступу сторони захисту буде розглянуто окремо.

Новий адвокат Януковича Олександр Байдик, який прибув у вівторок на засідання, під час зачитування ухвали постійно намагався перекричати суддю, щоб заявити, що він новий адвокат екс-президента, але йому це не вдалося.

Судді радилися у нарадчій кімнаті щодо надання Януковичу державного адвоката близько півтори години.

У коментарі журналістам прокурор Руслан Кравченко зазначив, що на думку обвинувачення, рішення суду про залучення держзахисника є законним.

Як повідомлялося, суд у справі про держзраду Януковича призначив на 30 липня судові дебати, але адвокати екс-президента не прийшли на засідання, тому суд переніс дебати на 31 липня. У вівторок адвокати вже прибули, але згодом залишили засідання Оболонського райсуду, вчергове зірвавши судові дебати.

Після цього сторона обвинувачення внесла клопотання про залучення державного захисника до справи Януковича.

Оболонський райсуд Києва 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-