Манафорт пропонував свої послуги

Манафорт пропонував свої послуги "меру Києва V.К." - Кличко відмовився

Укрінформ
Опальний американський політтехнолог, консультант Віктора Януковича та глава президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт писав рекомендації меру Києва щодо першого періоду головування в столиці.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у документах, оприлюднених офісом спецпрокурора США Роберта Мюллера у справі проти Манафорта.

"Ініціативи, викладені в цьому меморандумі, є зразком типових програм, які повинні стати частиною першого основного звернення (виступу - ред.) мера V.К. Рекомендовані кроки підтверджують відданість запровадженню змін, розумінню складнощів урядування, а також агресивній програмі реформ, щоб покінчити з хаосом і корупцією в Києві й змінити її реальними суттєвими змінами", - йдеться в одному з абзаців оприлюдненого документа під назвою "Оголошення пріоритетів для першого місяця роботи адміністрації мера V.К.", датованого 21 травня 2014 року.

У тексті також наголошується, що це необхідно для створення позитивного імпульсу для реформ у столиці.

"Враження, створені в перший місяць на посаді мера, мають життєво важливе значення для створення імпульсу реальних змін у Києві", - зазначається в документі.

Нагадаємо, вибори мера Києва відбулися 25 травня 2014 року, на них переміг Віталій Кличко. Тоді, за даними попередніх опитувань, які проводилися перед голосуваннями, Кличко мав найвищий рейтинг підтримки (близько 40%), випереджаючи з величезним відривом суперників. Щоправда, серед зареєстрованих кандидатів також були інші люди з ініціалами V.К. – В'ячеслав Кириленко і Валерій Кондрук. Натомість Віталій Кличко був постійним фаворитом виборчої кампанії.

Читайте також: Співпраця Манафорта з Януковичем: у США назвали вартість з'їзду Партії регіонів

Таким чином, оприлюднені документи створюють підстави вважати, що команда Кличка співпрацювала з політтехнологом Полом Манафортом та його людьми щонайменше у виборчий період.

Сам же Кличко у розмові з Російською службою "Голосу Америки" заявив, що він отримав пропозицію, в тому числі й від Манафорта, однак нею не скористався.

"Завжди під час кампанії консультанти звертаються і пропонують свої послуги. Так було і в 2014 році, коли Пол Манафорт запропонував свої послуги. У його пропозиціях не було нічого цікавого. Можу чітко заявити: та співпраця закінчилася, так і не розпочавшись", - зазначив мер Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-