САП заявляє про розгортання у ЗМІ кампанії з дискредитації Холодницького

САП заявляє про розгортання у ЗМІ кампанії з дискредитації Холодницького

Укрінформ
Колектив САП заявляє про розгортання кампанії з дискредитації Назара Холодницького і закликає усіх «небайдужих» утриматись від будь-яких впливів на учасників засідання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, де 26 липня розглядатимуться дисциплінарні скарги.

Про це йдеться в опублікованому у Facebook листі прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури до голови КДКП.

«Колектив прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури закликає усіх «небайдужих» утриматися від будь-якого незаконного впливу на учасників засідання КДКП і висловлювати свою позицію виключно в дозволеній законом площині», - зазначається у листі прокурорів.

При цьому там йдеться про розгортання у ЗМІ кампанії з дискредитації Холодницького.

«Безпідставна, із застосуванням незаконних методів і засобів дискредитації керівника САП є також і способом тиску на кожного з нас», - наголошують прокурори САП.

Вони також запевнили комісію в своїй готовності надати пояснення та особисто на засіданні комісії підтвердити відсутність незаконного тиску на них з боку керівника САП. 

Читайте також: Холодницький порадив Ситнику "вчити матчастину"

Як повідомлялося, генпрокурор і директор НАБУ 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просять звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидають перешкоджання у розслідуванні низки кримінальних проваджень НАБУ. 

Після розподілу дисциплінарна справа щодо керівника САП потрапила до члена КДКП Олександра Ковальчука, який до обрання на цю посаду у 2017 році працював заступником декана юридичного факультету Університету ім. Шевченка. Дисциплінарна перевірка щодо Холодницького тривала два місяці, після чого була продовжена ще на один місяць.

Висновок член КДКП підготував на початку липня. 

Директор НАБУ Артем Ситник направив заперечення на цей висновок члена КДКП, який пропонує не звільнити, а винести догану керівнику САП Холодницькому.

Комісія прокурорів 26 липня вирішить, чи звільняти керівника САП Холодницького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-