Холодницький порадив Ситнику

Холодницький порадив Ситнику "вчити матчастину"

Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький заявляє, що директор НАБУ Артем Ситник здійснює тиск на Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів для його звільнення.

Про це Холодницький сказав у коментарі Громадському.

Глава САП назвав направлене Ситником заперечення на висновок члена дисциплінарної комісії незаконним, адже "цього не передбачає законодавство".

"Цей лист - це "на деревню бабушке". Якщо керівник НАБУ не знає законодавства, то як можна цього вимагати від підлеглих. Йому треба вчити матчастину", - сказав Холодницький.

На запитання про те, які в нього очікування від рішення Комісії прокурорів, яка розглядатиме звільнення Холодницького, він відповів: "Я очікую, що це буде законне і справедливе рішення. А не те, чого очікує пан Ситник".

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор і директор НАБУ 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просять звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидають перешкоджання у розслідуванні низки кримінальних проваджень НАБУ.

Читайте також: Грубі порушення та розголошення даних: НАБУ просить зняти Холодницького

Після розподілу дисциплінарна справа щодо керівника САП потрапила до члена КДКП Олександра Ковальчука, який до обрання на цю посаду у 2017 році працював заступником декана юридичного факультету Університету ім. Шевченка. Дисциплінарна перевірка щодо Холодницького тривала два місяці, після чого була продовжена ще на один місяць.

Висновок член КДКП підготував на початку липня.

Директор НАБУ Артем Ситник направив заперечення на цей висновок члена КДКП, який пропонує не звільнити, а винести догану керівнику САП Холодницькому.

Комісія прокурорів 26 липня вирішить, чи звільняти керівника САП Холодницького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-