Денісова вимагає від РФ невідкладно дозволити візити до політв'язнів

Денісова вимагає від РФ невідкладно дозволити візити до політв'язнів

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова вимагає від російської сторони відкоригувати список утримуваних в Україні росіян для їх відвідування російським омбудсменом і дати дозвіл на дзеркальні візити до українських політв'язнів в РФ.

На цьому вона наголосила у Facebook за результатами зустрічі у вівторок представників уряду з родинами політв'язнів.

«Російська сторона надала нам список на відвідання 51 особи. Але тільки 13 людей з цього списку мають громадянство РФ. Більше того, дехто з них відмовився від зустрічі с омбудсменом РФ Тетяною Москальковою. Наразі ми вимагаємо, щоб Росія відкоригувала свій список. Зі своєї сторони Тетяна Москалькова вже відвідала 7 моряків зі свого списку», - підкреслила омбудсмен.

Вона також наголосила, що Україна знову пропонує російській стороні дорожню карту взаємних візитів до утримуваних громадян країн і вимагає невідкладного дозволу для візитів до українців в РФ.

«Тепер, відповідно до домовленостей, ми хочемо дзеркально відвідати наших громадян. Ми знову пропонуємо їм «дорожню карту візитів». Я вже публічно зверталась з вимогою надати дозвіл на відвідання українських політв'язнів до ФСБ, ФСВП, Адміністрації президента Росії. Але вони не відповідають на жодні наші запити. Раніше вони пропонували почати дзеркальні візити в серпні-вересні. Так нехай вже хоч зараз почнуться візити», - зазначила вона.

Читайте також: Геращенко і Денісова просять в уряду алгоритм підтримки родин політв'язнів

Як повідомлялося, на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 25 липня буде порушено питання про недопуск Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової до українських політв'язнів у Росії.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-