Парубій підписав закон для запуску Антикорупційного суду

Парубій підписав закон для запуску Антикорупційного суду

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав ухвалений 12 липня закон щодо організації та діяльності Вищого Антикорупційного суду та гарантій діяльності його суддів.

Про це Парубій написав у Twitter.

"Сьогодні підписав ухвалений парламентом Закон про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Вищий антикорупційний суд". Цим остаточно поставив крапку в дискусіях щодо запуску Вищого Антикорупційного суду", - написав він.

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада ухвалила Закон "Про Вищий антикорупційний суд", яким визначаються засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності. При ухваленні Закону "Про Вищий антикорупційний суд" парламент встановив, що судовий розгляд кримінальних проваджень щодо злочинів, віднесених цим Кодексом до підсудності Вищого антикорупційного суду, який розпочато в судах першої або апеляційної інстанцій та не закінчено до дня початку роботи ВАС, продовжується у цих судах. Зазначені кримінальні провадження не можуть бути передані до Вищого антикорупційного суду. 

Згідно із законом, ВАС здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до його юрисдикції (підсудності), а також шляхом здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у таких кримінальних провадженнях. 

Читайте також: Уряд знайде приміщення для Антикорупційного суду за місяць - Гройсман

16 червня Президент Петро Порошенко заявив, що робитиме все можливе з метою створення Антикорупційного суду до початку передвиборної президентської кампанії у грудні цього року. 

12 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №7441 "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням Закону "Про Вищий антикорупційний суд". Таким чином парламент урегулював питання організації та діяльності Вищого антикорупційного суду та гарантій діяльності його суддів, а також встановив розгляд цим судом скарг на судові рішення, ухвалені до дня початку роботи антикорупційного суду, у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до підсудності Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-