У Конгресі США закликали Трампа

У Конгресі США закликали Трампа "стояти разом з НАТО проти Путіна"

Заява
Укрінформ
Співголови Українського Кокусу в Конгресі США, конгресмени Марсі Каптур, Сенді Левін й Брайан Фіцпатрик засудили "догідливу" росіянам поведінку Трампа та закликали його реагувати разом із союзниками по НАТО на агресію РФ у Європі.

Про це йдеться у спільній заяві, оприлюдненій на офіційній сторінці Марсі Каптур.

"Як співголови двопартійного Українського Кокусу, ми глибоко стурбовані догідливою поведінкою президента (Трампа – ред.) по відношенню до президента Путіна. Сполучені Штати ніколи не повинні бути терпимими до дій, що прагнуть послабити демократичні інститути в США та наших союзників за кордоном", - заявили члени Конгресу.

Вони підкреслили, що незаконне вторгнення Росії в Україну та атака РФ проти миру й безпеки в Європі призвели до загибелі тисяч українців та змусили мільйони стати переміщеними особами.

Читайте також: Українська діаспора занепокоєна небажанням Трампа відкрито критикувати Путіна

"Ми також стурбовані тим, що президент не засудив напад російського уряду на суверенітет України, включаючи кібератаки на її інституції, агресію на Донбасі й протиправну окупацію Криму", - підкреслюється в заяві.

У цьому зв'язку члени американського Конгресу закликали президента Трампа "стояти пліч-о-пліч із союзниками по НАТО в умовах триваючої загрози з боку Росії та її агресії в Україні".

Члени Конгресу США оприлюднили спільну заяву після зустрічі президента США Дональда Трампа з російським лідером Володимиром Путіним у Гельсінкі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-