Українська діаспора занепокоєна небажанням Трампа відкрито критикувати Путіна

Українська діаспора занепокоєна небажанням Трампа відкрито критикувати Путіна

Укрінформ
Небажання президента США Дональда Трампа відкрито критикувати лідера РФ Володимира Путіна викликає занепокоєння української діаспори.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Світовий конгрес українців висловлює велику стурбованість через відсутність публічного засудження Російської Федерації президентом США Дональдом Трампом під час прес-конференції, яка відбулася після його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в Гельсінкі”, - сказав Чолій.

Читайте також: Українці Канади вимагають визнати РФ спонсором тероризму

Він наголосив, що “інтереси національної безпеки США включають виконання державних і безпекових гарантій, даних Україні”. “Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство рішуче продемонструвати свою єдність у підтримці територіальної цілісності України та й далі викривати російську дезінформацію, яка підриває спільні цінності демократичного вільного світу”, - наголосив президент СКУ.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, Трамп під час прес-конференції після зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки про втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не лише в таборі демократів, а й серед республіканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-