Глава МЗС Польщі: Немає підстав говорити про домовленість Трампа і Путіна щодо України

Глава МЗС Польщі: Немає підстав говорити про домовленість Трампа і Путіна щодо України

Укрінформ
Президенти США і Росії мають різні погляди на ситуацію в Україні і немає підстав говорити про те, що Дональд Трамп і Володимир Путін якимось чином домовилися у справі України.

Про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович в ефірі польського телеканалу Republika, відповідаючи на запитання, чи зустріч у Гельсінкі можна вважати "другою Ялтою".

“Це нічим не обгрунтована думка, ніщо не свідчить про це. Під час прес-конференції чітко було зазначено різницю, що стосується України. Тут немає такого занепокоєння”, - завив Чапутович.

Він зауважив: дехто вважає, що про домовленість у справі України може свідчити сам факт розмови між Трампом і Путіним. “Але я не думаю, що велася розмова на цю тему”, - констатував міністр.

Читайте також: Трамп не може розглядати визнання анексії Криму - канадський експерт

Як повідомлялося, у ході зустрічі Трамп-Путін 16 липня у Гельсінкі сторони засвідчили розбіжність у поглядах щодо територіальної належності Криму. Путін на прес-конференції заявив, що президент США говорить про незаконність приєднання Криму до РФ, а для РФ питання Криму вже "закрито".

Після зустрічі з Путіним у США активно критикують Трампа за його неоднозначні і скандальні висловлювання, зокрема за те, що у справі російського втручання у вибори у США в 2016 році він більше вірить Путіну, ніж американській розвідці. Згодом, Трамп виправдовувався за свої слова, наголошуючи, що він обмовився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-