У РФ не вийде поза судом

У РФ не вийде поза судом "переграти" стокгольмський програш - Клімкін

Укрінформ
Спроба Росії домовитись щодо позасудового врегулювання справ, по яким Стокгольмський трибунал вже виніс рішення, не пройде.

Про це у Twitter написав міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Спроба Росії домовитись щодо позасудового врегулювання справ, по яким Стокгольмський трибунал вже виніс рішення, не пройде. Потрібно слідувати загальноприйнятим юридичним нормам і міжнародному праву", - написав Клімкін.

Також він подякував голові НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву та комерційному директору Нафтогазу Юрію Вітренку "за злагоджену і креативну спільну командну роботу".

"Хотів подякуати колегам з Нафтогаз України, Андрію Коболєву та Юрію Вітренку, за злагоджену і креативну спільну командну роботу. Це був класний тандем", - додав міністр.

Читайте також: РФ демонструє, що не збирається виконувати рішення Стокгольма – Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" за позовом до російського Газпрому. НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом погоджених обсягів газу для транзиту. Остаточна сума розрахунків між компаніями з урахуванням взаємозаліку становить $2,6 млрд на користь Нафтогазу.

Газпром оскаржив обидва рішення Стокгольмського арбітражу і розпочав процедуру розірвання контрактів з Нафтогазом.

Зі свого боку "Нафтогаз" розпочав процедуру примусового стягнення з Газпрому $2,6 млрд.

Президент Росії Володимир Путін 16 липня на прес-конференції з американським президентом Дональдом Трампом у Гельсінкі заявив, що Росія після будівництва газопроводу "Північний потік - 2" готова продовжити транзитний контракт з Україною у випадку врегулювання спору між господарюючими суб'єктами в Стокгольмському арбітражному суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-