На вибори президента пішли би 73% українців із великих міст

На вибори президента пішли би 73% українців із великих міст

Опитування
Укрінформ
Якби вибори Президента України відбувалися найближчої неділі, 73% населення великих міст взяли би участь у голосуванні.

Такі дані соціологічного дослідження оприлюднив директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми маємо 73% тих, хто вже готовий обирати нового президента. Це доволі високий показник, зазвичай, ми такі показники фіксуємо десь за півроку, п'ять місяців до дня проведення виборів Президента або парламенту", - зазначив він.

За його словами, готовність брати участь у президентських виборах особливо не відрізняється по регіонах, але є різниця у вікових групах. Так, Дмитрук зауважив, що, традиційно, молодь менше готова йти голосувати, а найвищий рівень готовності - у найстаршій віковій категорії.

Водночас, згідно з результатами опитування, на запитання "Чи плануєте Ви голосувати на парламентських виборах, запланованих на жовтень 2019 року?", ствердну відповідь дали 71% жителів великих міст.

Читайте також: Україна потребує нових облич в політиці - Бекешкіна

Дослідження проведено Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка спільно з Інститутом аналізу та прогнозування за підтримки Київського прес-клубу. Опитування проведено з 7 до 11 липня 2018 року в усіх обласних центрах та великих містах України з населенням 100 тисяч і більше жителів (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Усього опитано 1250 респондентів віком від 18 років і старше. Стандартні відхилення +/- 2,89 %. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента "віч-на-віч".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-