Уряд підготував законопроект про кримінальну відповідальність за контрабанду

Уряд підготував законопроект про кримінальну відповідальність за контрабанду

Укрінформ
Кабмін підготував проект закону, який вводить кримінальну відповідальність за контрабанду на кордоні та сприяння їй, і готовий вести консультації з Верховною Радою з цього приводу. 

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю виданню «Сегодня».

«Ми підготували проект закону про введення кримінальної відповідальності. Будемо проводити консультації з парламентом для того, аби документ удосконалити та прийняти рішення. Наш план та взаємодія будуть набирати обертів», - сказав глава уряду.

Він також висловив сподівання, що Державна фіскальна служба в рамках своїх повноважень так само не припинятиме процесів наведення ладу на кордоні. «Вони (митники) зараз стоять на передовій нашої боротьби і будуть якісно й професійно робити свою справу, не зупинятися у виконанні завдань із детінізації економіки», - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: До і після: Гройсман розповів про перші "трофеї" у боротьбі з контрабандою

Як повідомлялось, в червні цього року Кабінет міністрів України спільно з МВС, Генпрокуратурою, НАБУ, САП, ДФС, СБУ напрацювали план дій «Україна без контрабанди», направлений на ефективну боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на митниці.  За різними оцінками обсяг контрабанди в України досяг розміру в 70-100 млрд грн, а за деякими товарними позиціями тіньовий імпорт сягнув 60-80%.

У Кабміні повідомляють, що лише за кілька тижнів роботи ініціативи ситуація на митниці змінилася. Відтак щоденне збільшення надходжень до бюджету склало 70-80 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-