Події в Україні визначають ситуацію в Європі і світі - посол Кулініч

Події в Україні визначають ситуацію в Європі і світі - посол Кулініч

Укрінформ
Сучасний світовий геополітичний ландшафт залишається невизначеним через події в Україні, адже від цього багато в чому буде залежати не тільки ситуація в Європі, а й у світі в цілому.

На цьому наголосив посол України в Австралії Микола Кулініч у своєму виступі на відкритті міжнародної конференції “Україна і світ: культура, політика, суспільство”, яка розпочала роботу в мельбурнському університеті ім. Монаша (Австралія), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Сучасний світовий геополітичний ландшафт залишається до цього часу невизначеним, в тому числі через події в Україні. Від того як розгортатимуться події в Україні, багато в чому буде залежати не тільки ситуація в Європі, а й у світі в цілому. Бо конфлікт в Україні – це не громадянська війна, це не просто війна з Росією, це конфлікт цивілізацій", - сказав Кулініч.

За його словами, на кону стоять такі світові цінності, як демократія, повага до принципів міжнародного права, прав людини тощо.

Водночас посол висловив переконання, що міжнародні політичні та експертні дискусії дозволяють обговорити найважливіші проблеми, які поставила перед світом агресія РФ проти України.

Читайте також: Найбільше держзамовлення - на шкільних вчителів та медиків

“Сьогодні важко переоцінити, як для України, так і для світу, важливість спільних багатосторонніх наукових роздумів на тему України у світовому контексті. Саме тому Українська держава активно стимулює і підтримує проведення різного роду дискусій”, - наголосив Кулініч.

Участь у конференції беруть вчені з Австралії, України, Бельгії, Італії, Канади, Нової Зеландії та США.

Захід організований Центром україністики ім. Миколи Зерова Монашського університету за підтримки Посольства України в Австралії, Асоціації Україністів Австралії та Нової Зеландії і Наукового Товариства ім. Шевченка в Австралії. Конференція триватиме з 12 по 14 липня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-