Найбільше держзамовлення - на шкільних вчителів та медиків

Найбільше держзамовлення - на шкільних вчителів та медиків

Укрінформ
МОН озвучив найбільші обсяги держзамовлення на певні спеціальності. Найбільше за державний кошт навчать спеціалістів з середньої освіти та медицини.

Про це на брифінгу розповів генеральний директор Директорату вищої освіти та освіти дорослих Олег Шаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кабінет міністрів ухвалив постанову про державне замовлення . Найбільший обсяг державного замовленя на підготовку спеціалістів на базі 11 класів надано на такі спеціальності: середня освіта - 7475, медицина - 4507, комп'ютерні науки - 3216, правознавство -3090, з яких 60% у цивільних закладах, 40% - для правохоронних органів, на 5-му місці електроенергетика, електротехніка та електромеханіка - 2736 місць. На 6 місці будівництво та інженерія - 2650 місць. На 7 місці філологія ( всі мови) - 2210 місць. На 8 місці галузеве машинобудування - 2025 місць, на 9 місці компьютерна інженерія - 1951 місце. На 10 місці правоохоронна діяльність - 1910 місць", - сказав Шаров.

Він наголосив що бюджетні місця не вичерпуються обсягом державного замовлення, адже підготовку среціалістів також здійснюють комунальні заклади освіти за регіональним замовленням на всі рівні освіти.

Крім того, регіональне замовлення надається державним коледжам та технікумам, які є юридичними особами і з 1 січня 2018 року переведені на фінансування з місцевих бюджетів. Загалом таких закладів на сьогодні 142, додав представник МОН.

Водночас Шаров наголосив , що скорочення в постанові Кабміну держзамовлення на молодшого спеціаліста не означає фактичного скорочення замовлення.

"Це означає що бюджетні місця для 142 коледжів, які готують молодших спеціалістів, надаються через механізм регіонального замовлення", - підкреслив він.

Читайте також: Вступна кампанія: стартувала подача заяв до ВНЗ

Шаров також повідомив, що для переміщених вищих навчальних закладів визначені фіксовані обсяги держзамовлення замовлення, а також для тих закладів, які розміщені на території Донецької та Луганської областей. Це стосується і спеціальностей, на які з різних причин неможливо встановити умови широкого конкурсу: мистецькі спеціальності та спеціальності, на які проводяться творчі конкурси: фізкультура та спорт, архітектура та містобудування, спеціальна освіта, середня освіта ( іноземні мови).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-