Порошенко обговорив з прем’єром Нідерландів розслідування щодо МН17

Порошенко обговорив з прем’єром Нідерландів розслідування щодо МН17

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обговорив з прем’єром Нідерландів Марком Рютте питання протидії російській агресії, розслідування щодо МН17 та розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Зустріч лідерів відбулася у рамках саміту НАТО у Брюсселі, повідомляє прес-служба глави держави.

"Глава держави подякував прем’єр-міністру за солідарність та практичну допомогу Україні у протидії російській агресії, зокрема підтримку Нідерландами рішення ЄС продовжити санкції проти РФ до 31 січня 2019 р.", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також привітав внесення до Спільної декларації Саміту Україна-ЄС від 9 липня 2018 року та висновків засідання Європейської Ради від 28 червня 2018 року заклику до РФ визнати відповідальність за авіакатастрофу малайзійського літака рейсу МН17.

Крім того, Президент закликав до тіснішої співпраці двох сторін у контексті непостійного членства Нідерландів у Раді Безпеки ООН у 2018 році, зокрема у питанні розгортання миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі та звільнення українських політв’язнів з російських тюрем.

Читайте також: Трагедія МН17: Рада ратифікувала угоду між Україною та Нідерландами

Глава держави запросив прем'єр-міністра Нідерландів відвідати Україну з візитом.

У свою чергу Марк Рютте привітав ратифікацію українським парламентом Угоди про співпрацю в справі кримінального розслідування трагедії МН17.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер ухвалила Закон "Про виконання Угоди між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року".

Фото: http://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-