Оновлення ЦВК: Луценко озвучила, коли Рада почне розгляд

Оновлення ЦВК: Луценко озвучила, коли Рада почне розгляд

Укрінформ
Верховна Рада України планує розпочати розгляд питання щодо оновлення складу ЦВК 12 липня о 16.00.

Про це журналістам у кулуарах парламенту заявили представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми плануємо підійти до голосування за оновлений склад ЦВК о 16.00. Було повідомлення від спікера Парубія про те, що ми входимо в цей процес о 16.00», - сказала вона.

Водночас Луценко нагадала, що фракція «Блок Петра Порошенка» готова відкликати одного зі своїх кандидатів. При цьому вона не назвала конкретних прізвищ, зауваживши, що з цього приводу фракція визначатиметься на засіданні.

«Ми на фракції переговоримо з цього приводу. Якщо «Народний фронт» буде готовий відкликати свою кандидатуру, то нам визначитися зі своїми представниками не проблема взагалі. Ми наполягаємо лише на одному - суспільство потребує оновлення ЦВК... Ми за будь-кого зі своїх кандидатів готові не голосувати, ніби як відкликати, але це не буде відкликання як таке: це буде просто неголосування за нього, тому що вже всі кандидатури пройшли спеціальну перевірку, і процесу відкликання переліку не буде. Ми просто в консультаціях домовимось, що от за певного кандидата ми не будемо віддавати свої голоси, тобто добровільно ми готові піти на цей крок, але ми очікуємо також від наших партнерів по коаліції такого самого кроку, адже від них були сумніви», - уточнила представник Президента у ВР.

Читайте також: Оновлення Центрвиборчкому: у НФ пояснили, чому 12 кандидатів краще за 14

Водночас вона заперечила інформацію, яку поширювали представники «Народного фронту» про те, що процедуру відкликання кандидатів до складу ЦВК має здійснювати Президент України.

Під час погоджувальної ради у понеділок Парубій повідомив, що до нього продовжують надходити пропозиції від фракцій щодо можливості оновлення ЦВК. При цьому він озвучив одну із них: аби в законі про ЦВК змінити кількісний склад комісії.

11 липня голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що НФ проти внесення змін до закону про Центральну виборчу комісію, які б передбачали збільшення кількості членів Центрвиборчкому.

У четвер, 12 липня, голова фракції БПП Артур Герасимов заявив про готовність фракції відкликати одну зі своїх кандидатур на посаду члена ЦВК. Фракція звернулася до колег з коаліції відкликати зі своєї сторони одну кандидатуру для забезпечення представлення кандидатур від усіх фракцій Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-